Oncompass

Oncompass Medicine dezvoltă de 15 ani pe plan internațional tehnologie medicală unică, cu ajutorul căreia tratamentul pacienților de oncologie a devenit tot mai țintit și mai de succes.

Az Oncompass Medicine 15 éve fejleszt nemzetközi szinten egyedülálló orvosi technológiát, melynek segítségével az onkológiai betegek kezelése egyre célzottabbá és sikeresebbé vált.

A jelenlegi orvosi gyakorlatban egyre gyorsabban jelenik meg a molekuláris genetikai információkon alapuló, személyre szabott kezelés, pontosabban a precíziós kezelés. Míg korábban egy évtized alatt 10-20 termék került a piacra, addig az elmúlt 5 évben ezek száma 63 volt, és csak tavaly 14 új molekuláris célzott kezelést sikerült elérni. A molekuláris diagnosztikai szempontból megfelelő gyógyszerek személyre szabott alkalmazása óriási kihívássá vált. Az Oncompass Medicine elkötelezett amellett, hogy páciensei profitáljanak ebből a történelmi, példátlan technológiai fejlődésből.

A céget két orvos alapította 2003-ban, jelenleg több mint 50 alkalmazottja van, akik 2017-ben több mint 1000 betegen segítettek.

Az Oncompass Medicine munkatársai a világon először kezeltek sikeresen tüdődaganatos beteget, dokumentált módon, a molekuláris célpont alapján (1), és bebizonyították, hogy a genetikai változások vizsgálata előre jelezheti a kezelési választ (2). Első ízben alkalmaztak több gént érintő molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat, amelyek bioinformatikai elemzésével daganattípustól függetlenül meg lehet keresni és megtalálni az adott beteg számára legmegfelelőbb kezelést (3).

Dr. Peták István, az Oncompass Medicine igazgatója és alapító tagja, több mint 70 tudományos publikáció szerzője, 2012-ben Gábor Dénes Díjat kapott a Személyre szabott kezelésért. 2017 óta a legnagyobb orvosi kar – az Illinoisi Egyetem Chicago-i (UIC) – díszvendége, ahol előadásokat tart. 2017-ben oktatóként az ESMO (European Society of Medical Oncology), 2018-ban az ISO (Indiai Onkológiai Társaság) és a CCI (Childhood Cancer International) vette fel vele a kapcsolatot.

2016-ban a 10. Személyre szabott Medicine Világkonferencián (PMWC) a Szilícium-völgyben az Oncompass Medicine bemutatta mesterséges intelligencia alapú orvosi szoftverét, amely jelenleg több mint 1000 gyógyszer közül választja ki a legmegfelelőbbet a páciens daganatában bekövetkezett genetikai változások alapján, figyelembe véve a több mint 400 daganattípust és több mint 22 000 orvosi protokollt tartalmaz.

Az Oncompass Medicine 2017 óta a Dél-Budapesti Központi Kórház és az Országos Onkológiai Intézet konzorciumának partnerévé vált a Nemzeti Versenyképességi Programon keresztül megvalósuló Precíziós Onkológiai és Innovatív Onkogenomika alapú Onkológiai Nemzeti Programon belül. és Kiválóság.

Az Oncompass Medicine célja, hogy minél több beteg számára segítsen személyre szabott kezelést találni belföldön és külföldön egyaránt.

  • Kapcsolattartó: Dr. Peták István alapító, tudományos igazgató és ügyvezető.
  • Kapcsolattartó személy Sf. Gheorghe, a Pro-Vitamnál: Dr. Terza Livia-Maria

A tüdőrák modern kezelése. 1. eset. Az epidermális növekedési faktor receptor amplifikációja és mutációja metasztatikus tüdőrákban gefitinib remissziójával. Schwab R et al. J Clin Oncol. 2005. október 20., 23(30):7736-8 Az epidermális növekedési faktor receptor (EGFR) magas génkópiaszáma és a tüdő adenokarcinómák aktiváló mutációi nem kísérik következetesen az EGFR fehérje pozitivitását a standard immunhisztokémia alapján. Pinter F et al. J Mol Diagn. 2008. márc.;10(2):160-8.3. 3. A molekuláris diagnosztika integrálása a rákellenes gyógyszerkutatásba. Peták I at al. Nat Rev Drug Discov. 2010. július;9(7):523-35.

Kérdése van?

Keressen minket elérhetőségeink egyikén.